12.2.2015

Biologiaa iltalukemisiksi

Uusi arki alkaa vähitellen rullata, vaikka selän kanssa on ollut viime aikoina suhteellisen haastavaa. Istuminen on tällä hetkellä aivan liian kivuliasta, joten vaihtoehtoina ovat lähinnä maltillinen liikkuminen ja kotona puuhaaminen, sekä kylkiasennossa lepäily.

Aloitin tänään biologian ykköskurssista. Luen ensin kaikki biologiakirjat läpi, jotta saisin muodostettua kokonaiskuvan omaksuttavasta alueesta ja kerrattua jo osaamani asiat. Kävin aikanaan lukiossa myös valinnaiset kurssit, joten suurin osa on ennalta tuttua. Opetussuunnitelma on toki muuttunut sen jälkeen, eikä kaikkea voi muistaa, mutta biologia on pääsykoeaineista se kaikkein parhaiten hallussa oleva. 

Tuntui hyvältä päästä aloittamaan, vaikka edes vaatimattomammin. Aika kuluu hämmästyttävän nopeasti, kun syventyy tekstiin ja jää välillä pohtimaan jotain asiaa. Sitä huomaa myös yhdistelevänsä tietoa ja tulipa muutama uusikin ahaa-elämys. Mietin tuossa, että vaikka lukisi vain tunnin joka ilta, siitä kertyy vuodessa jo melkoinen määrä. Ehkä tästä iltaan ajoittuvasta lukuhetkestä voisi tehdä rutiinin?

- Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti