15.2.2015

Kolme E:tä ja epätoivoa

Olen saanut luettua biologian ykköskurssin läpi. Sen sisältöhän on evoluutiota, eliöitä ja ekologiaa, noin tiivistettynä. Otsikon mukainen epätoivo alkoi hiipiä mieleen siinä vaiheessa, kun aina vaan tuli lisää eliöryhmiä ja niiden alaryhmiä. Myös kaiken sijoittaminen aikajanalle on "ei lempi asioideni" joukossa. Olen kyllä opiskellut nämä joskus kauan sitten ja lukion päättötodistuksen numero on 10, mutta en kyllä enää muista kuin osia sieltä täältä.

On aivan eri asia opetella ihmisbilsaa, kuin tankata ulkoa sellaisia asioita, jotka ovat kyllä omalla tavallaan kiinnostavia, mutta ei kuitenkaan ihan NIIN mielenkiintoisia. Alun kauhistus alkaa jo vaihtua uteliaisuudeksi ja päättäväisyydeksi selättää tuo mörkö, vaikka aihepiiri ei suurta intohimoa herätäkään. Lukemisen ohessa olen pohtinut myös sitä, että pitäisikö kuitenkin jatkaa uudella kierroksella, eikä edetä seuraavaan kurssiin. Toisaalta, olin ajatellut lukea ensin kaikki kurssit läpi, ja paneutua tarkemmin vasta sen jälkeen.

Myös flashcardit ovat mietityttäneet. Ovatko ne liian suuritöisiä hyötyynsä nähden, pysytelläkö suuremmissa kokonaisuuksissa vai pipertääkö ihan pienienkin yksityiskohtien parissa, milloin olisi syytä aloittaa korttien tekeminen, jne...? Ehkä pitää vielä lukea aiheesta lisää ja kuulostella muiden kokemuksia, ennen kuin alkaa harkita tarkemmin. 

Yast on kyllä ihan lempparini lukemiseen käytetyn ajan seurannassa. Hyödynsin sitä viimeksi pari vuotta sitten, joten pitää vähän kertailla toimintoja, mutta olen tehnyt jokaisesta aineesta oman kansionsa ja jokainen kurssi on oma alikansionsa. Muistelisin luoneeni aiemmin vähän erilaisen hierarkian, mutta tuossa sovelluksessa on se hieno puoli, että projekteja ja kansioita voi siirrellä.

Aloitettu on. 

- Lily

2 kommenttia:

  1. Suosittelen ehdottomasti flashcardsien hyödyntämistä! Aloitat vaikka tekemällä kortit niistä asioista, jotka näet tärkeimmiksi nyt ensimmäisen lukukerran jälkeen. Sitten kun luet uudelleen, voit lisäillä pienempiä detaljeja korteiksi. Mutta tosiaan kannattaa aloittaa korttien teko samantien, jotta ei tulisi älytöntä määrää kerrattavia päivää kohden sitten myöhemmin. Vaatiihan se aikaa aluksi kun kortteja tekee, mutta se kannattaa. Lopulta kun kaikki tieto on korteilla, ei sun tarvitse lukea samoja kirjoja uudestaan läpi vaan voit luottaa siihen, että kaikki tulee kerrattua säännöllisesti ohjelman avulla. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! :) Muutama ilta sitten kaivelin vähän lisätietoa asian tiimoilta, ja näyttäisi siltä, että alan tehdä kortteja itsekin.
    - Lily

    VastaaPoista