1.2.2015

Ensimmäinen lukusuunnitelma

Se syntyi vähän kuin huomaamatta: ihan ensimmäinen oikea lukusuunnitelma. Tuntuu hyvältä saada kirjalliseen muotoon kaikki se, mitä on pyöritellyt päässään viime päivinä. Ja koska suunnitelmat yleensä elävät, tulee yllättäviä muuttujia ja keskittymismahdollisuudetkin ovat toistaiseksi rajalliset, ensimmäisestä versiosta tuli kevään osalta melko väljä ja tuntimäärät pysyvät erittäinkin kohtuullisina. Jos sitten riittää ylimääräistä intoa ja puhtia, voi mielin määrin puksutella ohi ennalta aiotusta ja helpottaa syksyn urakkaa.

VIIKOT 7-9:
- Lisätietoa muistin toiminnasta sekä kertaamisen optimaalisesta frekvenssistä
- Lisätietoa opiskelu- ja muistiinpanotekniikoista 
- Hyödynnettävät sovellukset, kuten Yast, Evernote, sekä mahdolliset flashcard- ja mind mapping-ohjelmat
- BI1, BI2, BI3, BI4, BI5 läpi lukemalla

VIIKOT 11-22:
- MAA1
- FY1, FY2, FY3
- KE1, KE2
- BI2, BI4, BI5 läpi syventyen lukemalla


VIIKOT 23-24:
- BI4
- FY/KE kertaamista ja laskemista

VIIKOT: 25-31:
- LOMA
- Kertaamista ja laskemista muistissa säilyttämisen kannalta tarpeellinen määrä

VIIKOT 32-35:
- FY4
- BI4

VIIKOT 36-50:
- FY5, FY6, FY7, FY8
- KE3, KE4, KE5
- BI1, BI2, BI3, BI5

VIIKOT 51-51:
- Joululoma


Yksi tärkeimpiä asioita on kertaamisen tärkeyden huomioiminen. En vielä tiedä miten usein oppimaansa tulisi kerrata, jotta se tallentuisi pitkäkestoiseen muistiin, mutta aion lukea asiaa koskevaa kirjallisuutta ja muodostaa toimivan käytännön. Mitä luultavimmin tulen myös hyödyntämään jotain flashcard-sovellusta, mutta se on vielä harkinnassa. Myös ajankäytön seurantaan, muistiinpanoihin ja lisämateriaalin tallentamiseen löytyy omia hyödyllisiä sovelluksiaan, joista jotkut ovat ennestäänkin tuttuja.

Laskuissa tarvittava matematiikka ei mitä luultavimmin ole niin vaikeaa, etteikö siitä selviäisi myös lyhyellä oppimäärällä, mutta koska esim. Espoon aikuislukion sivuilla suositellaan laajan matematiikan ykköskurssia, niin olen harkinnut suorittaa sen verkkokurssina. Siitä voi halutessaan sitten jatkaa eteenpäin, jos siltä sattuu tuntumaan. Matematiikka on kyllä todella kiinnostavaa, joten voisi hyvinkin.

Näillä lähdetään tähän kevääseen. Lähiviikkoihin mahtuu paljon mielenkiintoista tekemistä ihan muutenkin, sillä minulle on tulossa kaksi uutta perheenjäsentä. Täysikasvuisia kissaneitejä kumpainenkin. En olisi uskonut, että menettäisin sydämeni jollekin karvakuonolle näin pian uudelleen, mutta elämä on siitä ihmeellistä, ettei koskaan tiedä... <3

- Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti